Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek1.jpg

 

A začala extrémně rychlá,

bláznivá cesta

 

Jméno a příjmení?  Nikola Berčíková

Věk?  25

Znamení?  Blíženci

Vztah?  zatím svobodná, brzy už vdaná

Rodina?

doma mám samé chlapy smiley 

- táta Damián, synek Dami a Soren

Povolání?  podnikatelka, na mateřské dovolené

Kluby?  Speed4dogs / AK Zdravie v pohybe

Disciplína?  canicross

Pes?  Soren (Swix x Venn) - ESP - 10. 5. 2018

 

Jaké vybavení používáš?

Postroje, obojky a vlastně všechno od Non-stop dogwear.

Předchozí sportovní kariéra?

Aktivně sportovat jsem začala v roce 2015. Prvotní motivací bylo zlepšení postavy, ale postupně jsem začala mít i soutěžní ambice. První závody byly překážkového typu OCR a Spartan, kde kromě běhu (který mě nejdřív hodně nebavil) potřebujete i sílu. Začala jsem trénovat pod vedením trenéra Marka Vojníka a společně se nám podařilo získat dvakrát bronzovou medaili na mistrovství světa OCR v mé věkové kategorii.

Tvé začátky ve sportu psích spřežení?

První canicrossové závody jsem běžela v roce 2016, tehdy ještě s pitbullem Tyrem. Tento sport mě úplně nadchl. Psy jsem milovala od malička a tady jsme mohli sportovat společně. Postupně jsem se začala věnovat už jen mushingu a běhu. V roce 2018 jsem se dočkala svého vysněného „sporťáka“ od chovatelů Veroniky Navrátilové a Václava Vančury, ze spojení Swix a Venn. A začala extrémně rychlá, bláznivá cesta smiley

Největší sportovní úspěchy?

3. místo, WCH OCR Kanada, 15 km, F 18-24

3. místo, WCH OCR Londýn, 3 km, F 20-30

Tvůj největší sportovní sen?  Medaile z WCH/ECH se Sorenem.

Proč se věnuješ právě sportu psích spřežení?

Protože miluji rychlost a adrenalin. Běháme společně jako tým, můžeme se spolehnout jeden na druhého. Psi byli od maličky mojí součástí. Dlouho jsem hledala plemeno, které bude vyhovovat mému aktivnímu životu. Díky mushingu jsem našla to, co mi vyhovuje - ESP. Bláznivé, svobodné, neskutečně věrné a milující plemeno.

Co se ti na něm líbí či nelíbí?

Miluji tu rychlost, i když to byla dlouhá cesta, než jsme našli správný tréninkový postup. A stále na něm pracujeme, abychom byli ještě lepší. Nelíbí se mi, když lidé mají psy pro zisk, jako nářadí a neberou je jako členy rodiny.

Co ti tento sport dává a co ti bere?

Dává mi obrovské množství radosti a energie. Miluji to, ale na druhé straně to chce obrovské pochopení a podporu rodiny. Jsem za to vděčná, protože si mohu plnit své sny a jít vpřed.

Tvůj sportovní vzor?

Z mushingového světa Veronika Navrátilová. Po sportovní stránce je Veronika několikanásobnou mistryní světa, což je famózní. A její rodina je úžasná - nádherná harmonie mezi dětmi a spoustou pejsků. laugh A ze světa atletiky? Běžkyně, které dokážou uběhnout 5 km pod 17 minut.

Tvé nejoblíbenější závody?

Na Slovensku tratě v Mošovcích a Košicích. A určitě se chci porovnat i s konkurencí v Čechách a vyzkoušet tamní tratě. Ze šampionátů, které jsem absolvovala, byla krásná švédská trať v Nybro.

Tvé motto?

„No steps back“

„Byť najlepšou verziou seba samého“

 

23. dubna 2021