Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Canicrossová sezóna 2013 a další plány

 

V uplynulém roce jsme dali s Aronem přednost Hill´s cupu. V kategorii psů do 25 kg jsme se po roční odmlce vrátili mezi českou elitu. Vyhráli jsme první etapák v Těškově. V druhém jednokolovém intervalovém závodě v Horním Bezděkově jsme i přes nezaviněný pád jasně zvítězili.

Hned den po úspěšném mistrovství světa v kvadriatlonu, kde jsem získal bronzovou medaili, jsem se nakonec rozhodl odcestovat do Prahy.  Na krásné trati v Oboře Hvězda jsme vlivem únavy a venčení při závodě nepodali nejlepší výkon. Využili jsme neúčasti největšího konkurenta Honzy Bielika a svou kategorii opět vyhráli a hodně se přiblížili k celkovému vítězství v poháru.

V Dobříši při canicrossu v zámeckém parku jsme po masovém startu neměli nejlepší pozici. I tak jsme se dokázali prodrat do čela. Když už se zdálo, že je závod rozhodnut, tak se Arík v horku zavařil a byla nám uštědřena první a jediná porážka v sezóně.

Na závodech v Sadské jsme nejprve vyzkoušeli psí triatlon a hned vítězství ve velké konkurenci. O den později nám vyšel i canicross, bylo to opět velmi těsné prvenství. Na poslední závod už jsme tak nemuseli a užili si oba posezónní volno.

V roce 2014 budu muset šetřit mé achilovky, s kterými mám již přes rok problém. Závody si vybereme dle chuti, termínu a aktuálnímu zdravotnímu stavu. Pokud se mi včas povede vyřešit můj zrak, tak se asi vrhneme do bikejöringu.

V roce 2015 se pokusíme připravit na nějakou větší mezinárodní akci.

Se psem zatím pracuji nepravidelně a nemám v tom nějaký větší systém. Chci především, aby se dobře vyvenčil a měl radost z volného pohybu. Během tréninku naběhá kolem 10 km z toho většinou třikrát 1,5 km v zápřahu.

 

Michal Háša

17. května 2014