Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Mrzí mne, že se nekonají

osvědčené závody ...

 

Jmenuji se stále stejně, Aleš Flídr, ale věk se mi změnil o dvě položky.

Živí mne i mé koníčky stále tentýž zaměstnavatel, což je státní služba.

Moje sportovní aktivity se smrskly na nepravidelné běhání a jízdu na kole jsem omezil na dopravu do práce.

Letos jsem ani nežádal o registraci závodní licence, protože to považuji za další byrokratický krok, který mi nic nepřinesl. Stejná situace je i ve sportovní kynologii, kde si vymysleli registraci psů bez PP, aby se mohly skládat zkoušky z výkonu.

Zkusil jsem si dogtrekking, kde jsme hned na první pokus získali placku ze žlutého kovu laugh ... prostě dobrman je plemeno budoucnosti!  smiley

Mrzí mne, že se nekonají osvědčené závody, jako byly v Děčíně nebo Mladé Boleslavi, kam jsem rád jezdil.

Nejsem z těch, co honí výsledky, a tak by mi vyhovovala větší masovost plemen než ukrajování setin vteřin. Ale to je dnešní trend všech sportů a nic se s tím nenadělá.

Rovněž tak dostupnost horských terénů pro nepejskaře mne donutila jezdit na běžkách s čelovkou a překvapením letošní zimy bylo, kolik lidí má stejný nápad. V lese to pak vypadá, jako když se rojí světlušky, nebo se probudily bludičky. laugh 

Ekonomická situace ve státě není růžová, a tak i státní úředníci se musí pružně přizpůsobit a omezit své aktivity. Jelikož psi vyžadují stále pohyb, tak jim jej musím dopřát, byť už to nebývá tak často na závodní trati.

 

25. září 2013